Şırnak Haber

   

Anasayfa   I   İletişim   I   Şikayet Dilek   I   Açılış sayfası yap   I    Sık kullanılanlara ekle  

   

 TOKİLERİN KURA ÇEKİM TARİHİ BELİRLENMELI ARTIK     MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...    MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.    MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...    MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.    “TEFECİLER VE TEFE TÜFE ÜZERİNE…!”EDİ BESE…!    FİNAL FARKI...  

 
   
 
        Güneydoğu
        Türkiye
        Dünya
        Politika
        Ekonomi
        Eğitim
        Spor
        Sağlık
        Bilim Teknoloji

 

 

        Çok Okunalar

  TOKİLERİN KURA ÇEKİM TARİHİ BELİRLENMELI ARTIK

  MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.

  MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...

  MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...

  MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.

 

 

Futbol Turnuvasında Silopi Lisesi Şampiyon Oldu

 

16.1.2008 10:05:48

Milli Eğitim Bakanlığının tüm illerde düzenlediği okullar arası Mahalli Müsabakalarda final maçlı oynandın okular arası futbol turnuvasında Cizre Anadolu Lisesi'ni penaltı atışları sonucunda yenen Silopi Lisesi Şampiyon oldu.

 

 

 


ŞIRNAKHABER- yapılacak bölge şampiyonasına katılmaya hak kazanan Silopi Lisesi'nin antrenörü olan beden eğitimi öğretmeni Murat Tütüncü, haklı bir galibiyet aldıklarını belirterek Şırnak futbolunu Şanlıurfa'da en iyi şekilde temsil edeceklerini ifade etti.
Şırnak Şehir Stadyumu'nda oynanan final maçı nefesleri kesti. Silopi Lisesi ile Cizre Anadolu Lisesi'nin mücadelesinde normal süre 2-2 bitti. Maçın uzatma dakikalarında iki takım birer gol buldu ve maç 3-3 sona erdi. 5'er penaltı atışında da takımlar eşitliği bozamayınca seri penaltı atışlarına geçildi. Silopi Lisesi seri penaltı atışlarında rakibine üstünlük sağlayarak Şırnak birincisi oldu. Takımın antrenörü Murat Tütüncü, haklı bir başarı elde ettiklerini söyleyerek Şanlıurfa'da düzenlenecek olan
bölge futbol turnuvasına aynı ciddiyet ve disiplin ile hazırlanacaklarını belirtti. Tütüncü, hedeflerinin bölge birinciliği olduğunu kaydetti.

 

Gençler Futbol ve Yıldızlar Voleybol  maçlarında Şırnak’ı bölge Şampiyonasında temsil edecek olan takımlar belli oldu. Milli Eğitim bakanlı tarafından Okullar arası mahalli müsabakalar tüm illerde aynı anda düzenlendiğini söyleyen Beden Eğitimi İl Koordinatörü İlker İzgören “Okullar arası mahalli spor yarışmalarında buradan çıkan il birincileri gruplara gidip Şırnak İlimizi temsil edecekler. Grupta ilk ikiye kalan Türkiye şampiyonasına gidecek. Dolayısıyla Türkiye’nin en iyi takımları belirlenecek. Bugün voleybol yıldız erkek finali maçı oynandı. Şenoba orgeneral Edip Başer YİBO ile idil Bener Cordan  İlköğretim Okulu arsasında oynandı. Şenoba YİBO birinci oldu. idil Bener Cordan  ilköğretim okulu ise il ikincisi, idil YİBO ise il üçüncüsü oldu. Şenoba YİBO Siirtte yapılacak olan Bölge Şampiyonası voleybol dalında ilimizi temsil edecek.”dedi.

 

Bu yıl yapılan müsabakalarda  Şırnak il genelinde çok büyük bir katılım sağlandığını ifade eden İlker İzgören “Şırnak’ın İdil,Cizre ve Silopi ilçelerinde lig heyetini kurduk. Lig heyetinin kurulması sonuncunda merkezin müsabakalarına gelemeyen okullarımız kendi ilçelerinde müsabakalara katıldılar. Bu yüzden katılım ve belirli öğrenci sayımız arttı. geçen sene 1900 civarında olan lisanslı öğrenci sayımız bugün sadece biten branşlar için söylüyorum 3000’ne yakın oldu. Bugüne kadar Müsabakalara yapılmış en büyük katılım oldu. Bunda lig heyetindeki çalışan arkadaşlarımın etkisi çok fazla işte Gazipaşa ilköğretim okulu beden öğretimi Ayşe Yurdakul, Endüstri meslek lisesi beden eğitimi öğretmeni İrfan Kaçan orgeneral ilköğretim okulu beden eğitimi öğretmeni Servet Çiftçi, İsmet paşa ilköğretim okulu beden eğitimi öğretmeni Sertaç Apaydın il koordinatör olarak ben İlker İzgören bu sene gerçekten çok emek verdik.ve bu sene sıfır problemsiz bir spor yarışmaları geçiriyoruz. Hiçbir problem yaşamıyoruz.”dedi.  Beden Eğitim Öğretmenleri, Tek problemimiz kapalı spor salonumuzun soğuk olması ve kaloriferlerin çalışmaması büyük sorun bu nedenlerle seyircilerin olmaması, seyirci olsaydı çocuklar daha çok güzel oyunlar oynayabilirdi. Silopi’nin köylerinden okullarımız geldi bugüne kadar hiç müsabakalara katılamayan okullarımız il finaline yükseldiler.”dediler.

İzgören “Şırnak’ta aslında futbolcu öğrenci çok fazla, Şırnak’ın coğrafi koşullarında kaynaklı olarak çocukların bedensel güçleri,fiziksel güçleri spor yapmaya çok müsait ve başarı almaya çok müsait. Ancak bir alt yapının olmadığı için ailelerde ve velilerde spora karşı bir eğilim olmadığı için katılım azdır.”dedi.

Şırnak Beden Eğitimi İl Koordinatörü İzgören “Okul sayımız çok fazla, öğrenci sayımız çok fazla ama buna rağmen katılan öğrenci sayısı çok fazla değil. Bu 3 Bin lisanslı öğrencimiz aslında 5 bine kadar çıkabilir. Bu kapasiteye sahipiz. Beden eğitimi öğretmenliği olarak ve öğrenci kapasitesi olarak ta sahibiz. Ancak koşullarımız çok uygun değil. Bu nedenle velilerin ilgisi çok fazla olmadıkça, havanın soğuk olması, ulaşım gibi engeller engellenmedikçe bu katılımı çok fazla yapamayız. Bununla ilgili çalışmalar yapılıyor şuanda.Vali bey’de bu konuda çok ilgili bu konu ile ilgili çalışamlar yapılıyor. İnşallah önümüzdeki senelerde katılımı artıracağız. Velilerin ilgisini artıracağız. Velilerin ilgisizliği artırdığımız zaman çocukların katılımını da artacak. Çocukların katılımını artırması  demek başarının artması demek. Buda ilimizin güzel bir şekilde anılması demek”dedi.

Velilerden şu isteğimiz var diyen İzgören, “ çocukların spora yönelmesini hor gören veliler çocuklarını spora yönlendirsinler, yani öğrenciler sadece OKS’ye yönelik evde oturup sadece ders çalışan öğrenciler olmasınlar.  Bu sene Şırnak il merkezinde il yarı finale çıktığı halde maça gelmeyen OKS’ye hazırlanan okullarımız var. İdaricilerin izin vermediği okullar var. Ama spor yapmayan öğrenciden sağlıklı bir şeyi beklemek çok yanlış olur. Düzenli olarak spor yapmasını yönlendirsinler. Bunu sağlasınlar. Spor yapan çocuğa karşı çıkmasınlar. Bunları bekliyoruz velilerden. Spor yapan öğrenci derslerinede daha iyi konsantre olur daha başarılı olur.”dedi.

       Şırnak Beden Eğitimi İl Koordinatörü “İlçedeki Lig heyetin kurulmasından dolayı Köy okulların müsabakalara katılması bu sene çok fazlaydı. Bu sene çok güzel şeyler gerçekleştirdik. İnşallah devamını sağlayabiliriz. Bu yüzden tüm beden eğitim öğretmen arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.”dedi. 

 

 

        

Bu habere 0 adet yorum yapıldı.

   Diğer Başlıklar

  ŞIRNAK'TA FUTBOL OKULUNA DESTEK 18.11.2009 14:03:13
  Barış Kupasında Şampiyon Şırnak Belediyespor Oldu 11.11.2009 12:06:38
  Diyarbakırspor Başkanı Ve Basın Sözcüsünden Çarpıcı Açıklamalar 2.11.2009 15:26:08
  Şırnak Bölgesel Ligde Temsil Edilecek 2.11.2009 15:20:05
  Gümüş Madalyayla döndü 1.8.2009 04:42:35

        Yorumlanan Haberler

 

        Şırnak'ta Hava Durumu

ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU  ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU  ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU

 

        Yararlı Linkler

T.C.Kimlik Numarası

Emekli Sandığı İşlemleri

Vergi Kimlik No.

SSK İşlemleri

BAĞKUR İşlemleri

Resmi Gazete

 

        Site İçi Arama

 

        Ziyaretçi Sayımız

2338149

 

 
 
 
 

 

Gelişen Şırnak Haber

Adres: Atatürk Mah. Bayındırlık Eski Binası Tel-Faks :+90 486 216 58 88 Merkez / ŞIRNAK - Türkiye
© Copyright Şırnak Haber 2004 Tasarım:Faruk GÜNEŞ

Şırnak Haber